Kémiai és Biokémiai Műveletek Kutatólaboratórium

MÜKKI logo

Dr. Vitai Mártaonkep vitai

PhD (2011 Elméleti orvostudományok)
I épület 715. labor

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36-88-624-000/6166

Vitai Márta 1984-ben végzett vegyészként Szegeden, a József Attila Tudományegyetem Természettudományi Karán, majd 1990-ben műszeres analitikai szakmérnöki oklevelet szerzett a Veszprémi Vegyipari Egyetemen.

Pályáját először az analitika területén kezdte (klasszikus és műszeres), majd áttért a klinikai kémia területére. Ezt követően pedig a molekuláris vizsgálatok felé orientálódott. Dolgozott gyógyszerkutató vállalatnál, humán diagnosztikával és gyógyszervizsgálatokkal foglalkozó cégeknél, laboratóriumokban. Rutin munkája mellett tudományos tevékenységet is végzett. A fő kutatási területe a 2-es típusú diabétesz genetika hátterének feltárása és korai diagnosztizálása. 2011-ben sikeresen megvédte doktori disszertációját a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán. A dolgozatának címe:

 "A kataláz és a GRB10 gén polimorfizmusainak kapcsolata a 2-es típusú diabétesszel Magyarországon"

Jártas a minőség irányítás területén is, több tanfolyamat is elvégzett, belső auditori képesítése is van.

A Pannon Egyetem Műszaki Kémiai Kutatóintézethez 2017-ben csatlakozott. Fő feladata olyan nanorészecskék előállítása, amelyekhez gyógyszerhatóanyagok köthetőek, segítve ezzel a gyógyszerek hatékonyabb és célzottabb felhasználását.

Please publish modules in offcanvas position.