Kémiai és Biokémiai Műveletek Kutatólaboratórium

MÜKKI logo

Dudás József

dudas.jpg

tudományos munkatárs

helyiség: I épület 613

telefon: +36 88 624-035

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Dudás József a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen végzett okleveles vegyészként 1979-ben. A végzést követően a veszprémi NEVIKI-ben kezdett el dolgozni preparatív szerves kémikusként A Pannon Egyetem, Műszaki Kémiai Kutatóintézethez 1991-ben csatlakozott. Kezdetben a mikrohullámú térben lejátszódó kémiai reakciók vizsgálatával foglalkozott, mellette a külső partnercégek megbízási K+F szerződéseinek teljesítésében vett részt. A Pannon Egyetem és a MOL Nyrt. között létrejött K+F szerződésekben 2002. évtől a projektek aktív résztvevője. Az általa vezetett csoport fejlesztett ki egy környezet-barát gemini tenzidet valamint ennek gyártástechnológiáját is kidolgozták, amelyet a MOL Nyrt. alkalmaz az EOR technológiában az Algyő –I mezőben. Jelenleg is kettő projektben dolgozik, amelyeket a MOL Nyrt. támogat. Számos cikk szerzője és társszerzője.

József Dudás graduated as a chemist MSc in Chemistry at the Faculty of Chemistry L. Kossuth University, Debrecen, Hungary in 1979. He works at Research Institute of Biomolecular and Chemical Engineering (University of Pannonia) since 1991. As a project leader he is directing the research effort of a group of chemists and leading synthesis of anionic gemini surfactants mainly for EOR. As an author and co-author he has published several papers.

Diploma: okleveles vegyész, Kossuth Lajos Tudományegyetem, Debrecen 1979 (sz.:56/1979)

Nyelvismeret: angol A (A 0117932/1993

Please publish modules in offcanvas position.