Kémiai és Biokémiai Műveletek Kutatólaboratórium

MÜKKI logo

Dr. Meiczinger Mónika
tudományos munkatárs

MeiczingerM
PhD (2011 Vegyészmérnöki tudományok)
Iroda: I épület 722. labor

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
            Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36-88-624-000/6160

Meiczinger Mónika a Veszprémi Egyetemen diplomázott vegyészmérnökként 2004-ben, műveleti és környezetvédelem szakirányon. A Vegyipari Műveleti Tanszéken Dr. Marton Gyula vezetése alatt működött kutató csoporthoz 2002 őszén csatlakozott, ekkor ismerkedett meg a keményítő módosításával, mellyel az ipar számos területén felhasználható megújuló nyersanyagból, környezetbarát adalékokat kaptak. Diploma dolgozata is ebben a témában készült, a „Keményítő bázisú anionos flokkulálószerek előállítása és minősítése” címmel.

Doktori munkáját környezetbarát műtrágyaadalékok fejlesztése témából írta, melyek képesek mikrokomponensek nyújtott hatású kioldódását biztosítani.

A Pannon Egyetem, Műszaki Kémiai Kutatóintézethez 2010-ben csatlakozott. Fő feladata bakteriális kötő fehérjék előállítása volt, melyek alapját képezik különböző bioérzékelők és érzékelő rendszereknek.

Jelenleg olyan, a gyógyászatban és környezetvédelemben használatos többfunkciós nanorészecskék fejlesztésén és előállításán dolgozik, melyekhez enzimek, hatóanyag molekulák, betegségek hatékony felismerésében és kimutatásában segítséget nyújtó kontrasztanyagok köthetők.

Please publish modules in offcanvas position.